Categorie

Platform

Prijs

tot

Verfijn resultaten

Serie

Open filters

Pokemon games

De wereldwijd bekende Japanse Serie Pokémon staat vooral bekend om de grote hoeveelheid kleine (schattige, leuke, gevaarlijke) wezentjes die allemaal stuk voor stuk gevangen kunnen worden. Pokemon in je verzameling kun je trainen en sterker maken, waardoor ze in gevechten met andere Pokemon een grotere kans op winst hebben. Oorsponkelijk getiteld als "Pocket Monsters", maar tegenwoordig is zelfs het woord "Poké" al genoeg om door te hebben dat het om deze waanzinnige populaire serie gaat. 

Pokemon games zijn altijd populair geweest, van het eerste op de Gameboy uitgebrachte eerste deel, tot de delen op de Nintendo 3DS en binnenkort de Nintendo Switch. Dat is niet gek ook, want alle games spelen in op de competitiedrang aanwezig in iedereen, mede door het verzamel-aspect als in het vecht-aspect. Zo zijn er tegenwoordig hele toernooien waarin de beste Pokemon spelers het tegen elkaar opnemen, en de winnaar zichzelf Pokemon Kampioen kan noemen. 

De games kenmerken zich door een cartoony en aangename stijl, lichte muziek die lekker blijft hangen en een simpele instap. Uiteindelijk kom je er al snel achter dat er meer complexiteit in de spellen zit dan in eerste instantie gedacht, en komt er regelmatig een goede portie strategie kijken. Het zijn spellen voor jong en oud, en iedereen kan zichzelf volledig in kwijt raken in de mooie wereld vol honderden bekende en onbekende beesten.